Ramon Batalla, Colla Vella dels Xiquets de Valls

1 comentari

 • El món Casteller.
  El món dels castells: L’historia diu que provenen del ball dels Valencians, i d’on les primeres arrels surten de Valls des de fa ja mes de dos-cents anys, han existit, existeixen i existiran uns personatges integrats a diferents “Colles Castelleres històriques” i també cronistes independents interessats amb aquests tema, que son verdaders ordinadors vivents, primer des de el boca boca, dons ja no hi ha ningú en vida per contrastar-les des de l’inici.
  El món castellers s’ha multiplicat per molt, fa ven pos anys “les Colles”eren nomes vallenques, el Camp de Tarragona, El Vendrell, Vilafranca, mes tard Terrassa, Barcelona s’han afegit amb molt d’èxit fins a convertir-se amb una de les festes mes tradicionals de Catalunya. Nombrada recentment Festa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, d’on Valls es Km.0.
  Al dia d’avui, son un centenar les colles que actuen regularment, han traspassat els cap els Països Catalans, dels viatges a pobles i països propers i llunyans han sorgit altres “Colles”. Madrid, Londres, Paris, Sud-americà, Xina, els castellers han viatjat com a valor integrador i d’identitat representant a Catalunya per tot el món, deixant meravellats al americans, xinesos i europeus de la valentia dels nostres enxanetes i la força dels nostres homes i dones.
  Ha estat, es i serà una manera senzilla integradora de persones vingudes d’arreu en el cas català. Els castells que es construeixen avui estant arribam després d’uns anys de crisis de principi del segle XX, a unes cotes mai somiades
  Les cròniques, moltes han estat documentades per escrit, dibuixos, fotografies i últimament en vídeos i altres que ens ha portat la modernitat, tot i aixi aquests personatges encara son la història vivent, mes fiables que molts comentaristes moderns que mes sembla que busquin, en fer mes gran la seva “Colla”. Ja un mal dit que ho resumeix, //escriu que serà llegit, o repeteixo molts cops que amb el temps la mentida serà veritat//.
  La fotografia del meu personatge vallenc, el conec personalment en Ramon Batalla, com també podria dir d’en Guillem Bartolí i pocs mes, son del tot creïbles en lo que recorden i per la seva personal documentació. Acceptant que també n’hi deu haver moltes mes persones a diferents llocs com Tarragona, La Bisbal, Vilafranca, El Vendrell…..que en deuen saber un pou, però d’aquests meus, m’han rafió.
  A Valls hi ha previst des de fa molts anys, El Museu Casteller de Catalunya, actualment octubre del 2018, hi ha l’edifici cobert, amb l’eterna promesa que aviat (superades les inoportunes crisis econòmiques i polítiques), s’equipara i tindria que ser una visita obligatòria d’un lloc únic, per confirmar la nostra dita, a Valls sempre es mira cap al cel, per mirar el Campanar, per menjar els calçots i per mirar els Castells.


 • Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *