Personatges Vallencs Ramon Abellà i Gibert

8 febrer 2014

Categoria: Personatges Vallencs

Marcats amb etiqueta:

escanear0001 copia _JMQ4774 copia 2 _JMQ4767 copia 2 escanear0006 copia escanear0003 copia escanear0002 copia

1 comentari

 • RAMON ABELLÀ GIBERT.
  Nascut al Pont d’Armentera (Alt Camp) el 31 d’Octubre 1936.
  De professió music, fundador de l’Orquestra ELS GALANS del Pont d’Armentera, al 1959 s’integra a la Orquestra MARABU i a Valls, refundador l’any 1962 com a LA GRAN ORQUESTRA COBLA INTERNACIONAL MARABU, actuant com a cantant solista, bateria, violí, trombó, fiscorn i flabiol, director i representant artístic, assumint un gran nivell i reconeixement sen una de les millors orquestres del país del seu temps. Del seu repertori sempre actualitzat, en cal destacar una cançó, que fent un càlcul imaginari segurament la va cantar un milió de vegades, el seu títol, PEL TEU AMOR (ROSÓ) del Mestre JOSEP RIBES.
  Va ser deixeble del professor i gran músic de bateria ANTONI BARDAJI.
  L’última actuació de la MARABU a Valls va ser per Sant Joan del any 1994 i com a final abans de dissoldre’s a la fira de Sant Miquel a Lleida el 1996.
  Membre de la comissió de Festes Decennals de la Candela els anys 1971, 1981 i 1991, el 2001 actuà com a President d’espectacles..
  L’any 1960 per mitja d’un representant barceloní, va actuar amb l’ORQESTRA INTERNACIONAL MARAVELLA, a la gira que va fer per Rússia com a vocalista substituint, al seu titular.
  No ha pogut fer esport per manca de temps, però l’hi agrada caminar i cantar al mateix temps.
  Per matar el cuc és membre del QUINTET VIOLINS MAGICS, que actuen regularment, i te la sort de sentir-se per la seva neta, LAURA intèrpret i compositora que per la música n’ha fet llavor.
  Comentaris de les fotografies:
  1ª Ramon Abellà cantant Solista de L’Orquestra MARABU. 2ª A casa amb un dels reconeixements l’Àguila de Valls i el seu Voli.3ª Amb alguns catàlegs de promoció escampats sobre la taula. 4ª L’Orquestra MARABU actuant a la Sala LA PALOMA de Barcelona. 5ª Formació de l’Orquestra MARABU amb el Ramon de bateria. 6ª Actuació a la Discoteque CRYSALIS.


 • Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *