L’artista

Josep Mª Queralt
 

Josep Maria Queralt i Bellés

Biografia Cultural i Artística:

Artista vallenc que a partir de l984 inicia el seu camí a l’art de la pintura. Els seus primers passos son tímits però sap molt be el que vol, El seu aprenentatge autodidacta l’ha dut a tenir un estil propi, concret i definit. Ültimament la seva dedicació és més intenssa. Els seus temes principals son el paisatge i la figura.

Ha exposat individualment a Tárrega, Valls, Santes Creus i col-lectivament a Tarragona. També col-lavorat amb  exposicions de varis grups.

Si tinguéssim de definir l’obra del Josep Mª en un mot, seria la naturalitat.  La seva idea és connectar l’home amb la natura de colors vius i agradables que ens acompanyará en el recorregut de l’obra que ens presenta, per fer-nos descobrir tota una vida oculta que s’amaga darrera del paisatge.

Amb el paisatge cerca la complicitat com un microcosmos on i cap el tot i el res per oferir-nos una natura oberta, plena, emotiva,sotmesa a canvis i a contradiccions constants. La llum, l’ombra, el color, l’aire, el cel i les formes configuren un espai de temps efímer en constant transformació.

Com diu ell mateix és la rapidesa en el traç el que fa possible copsar aquell instant irrepetible. Aquesta és la mágia de la seva obra, una pinzellada segura, treballada, en que l’artista vol suggerir-nos com en la natura, el seu estat d’ànim, el seu clímax vivencial i personal.

Joan Gasull, Espai d’Art Sal Grossa, Valls

no comentaris

Comentaris tancats.